ГолосUA
15:47 20/11/2008

Українська інтелігенція осудила послання Медвєдєва

Українська інтелігенція вважає послання Дмитра Медвєдєва у відповідь на запрошення його до участі у меморіальних заходах у Києві 22 листопада, в якому він спростував факт геноциду України, політичним цинізмом.

Як передав кореспондент ГолосUA, таку заяву на прес-конференції у Києві опублікував поет Іван Драч.

Він зазначив, що за останні роки дослідницької роботи суттєво збільшилась кількість доказів того, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу.

«Виявлено тисячі документів, записано десятки тисяч свідчень, які підтверджують, що сталінський режим заморив штучним голодом мільйони українських селян», — повідомив поет.

Іван Драч наголосив, що ООН визнала Голодомор в Україні фактом геноциду української нації. (Насправді Генеральна Асамблея ООН зняла це питання з порядку денного останньої сесії 23 жовтня — ГолосUA) «Факти свідчать про те, що Голод 1932-33 років за своєю спрямованістю і масштабністю цілком вкладається у визначення геноциду, яке прийняла ООН 1948 року. Те, що не відбулося повного і фізичного знищення українців не означає, що геноциду взагалі не було», — сказав він.

Поет закликав вище керівництво Росії схилити голову у скорботному вшануванні пам’яті мільйонів загиблих українських селян.

 

Читайте также по теме