ГолосUA
12:09 21/08/2010

Українська медицина може сподіватися на ріст зарплат за кілька років

Прийняття необхідних законодавчих змін до кінця 2010-го в перспективі двох років дасть змогу підвищити заробітну плату лікарям та медпрацівникам.

Про це заявив в інтерв’ю українському часопису міністр охорони здоров’я Зиновій Митник, передала прес-служба уряду.

За словами міністра, зараз в МОЗ підготували деякі законодавчі зміни до Закону «Про основи законодавства України про охорону здоров’я», та є ще ряд законопроектів. Якщо вони будуть прийняті, то дадуть нам можливість впритул підійти до прийняття закону про страхову медицину або, точніше, закону «Про обов’язкове загальнодержавному медичне страхування».

“Цей законопроект повністю готовий. Має принципово змінитися фінансування медицини — не за залишковим принципом бюджетного. Фінансування буде йти на жителя, на пацієнта, а не на ліжко-місце в лікарні. Це дасть можливість заробити ті фінанси, які можна буде використовувати для підвищення заробітної плати медичних працівників. Адже ця зарплата повинна бути на рівні середньої в промисловості, а зараз вона істотно нижче. Це і є основна причина нашої нестачі кадрів практично у всіх областях медицини”, — зазначив урядовець. />  

Читайте также по теме