ГолосUA
11:54 10/08/2009

Українська металургія виходить з кризи — Мінпромполітики

Українська металургія виходить з кризи. Про це повідомив заступник міністра промислової політики України Сергій Грищенко на прес-конференції, — повідомили в прес-службі уряду.

За словами Сергія Грищенка, показники в металургійній галузі покращуються з кожним місяцем. Так, у липні цього року порівняно з липнем 2008 року виробництво прокату склало майже 84 %, це 2 441,5 тисяч тонн, коли у червні було вироблено 2091 тисяч тонн. Зокрема, місячне виробництво загального прокату  в липні  відносно червня склало 116,8 %. Сергій Грищенко зазначив і про збільшення середньодобового виробництва. У липні цей показник стосовно  прокату склав 77,6 %, коли у червні лише 69,7 %.

Як зазначив директор ДП «Укрпромзовнішекспертизи» Володимир Власюк, друга половина цього року буде значно кращою для металургів, ніж перша, оскільки зараз спостерігається пожвавлення ринків споживання металопродукції. Експерт відзначив, що заходи уряду для подолання кризи були спрямовані у двох напрямках: це зниження собівартості продукції та створення внутрішнього попиту на сталь. Україна посіла друге місце за найнижчою собівартістю після Росії, випередивши Китай.

«Заходи Уряду сприяли відновленню виробництва та формуванню портфеля замовлень у дуже складні для галузі місяці, –  додав Володимир Власюк. – Тепер одним із найважливіших заходів буде масштабне оновлення інфраструктури і добре, що ми вже стали на цей шлях».

 

Читайте также по теме