ГолосUA
10:47 04/03/2010

Українська народна партія не братиме участі в коаліції, якщо будуть ухвалені зміни до регламенту Верховної Ради — Костенко

Українська народна партія не братиме участі в формуванні нової коаліції, якщо вона формуватиметься не фракціями, а окремими депутатами.

Про це заявив голова Української народної партії Юрій Костенко у Верховній Раді, передав кореспондент ГолосUA.

«Переговори між політичними силами в парламенті повинні призвести до формування такої політичної конструкції та такого уряду, які здатні забезпечити політику реформ в Україні. Тому ми не будемо брати участі в коаліції, якщо вона формуватиметься неконституційним шляхом», — сказав він.

За його словами, є лише певні принципи переговорного процесу між політичними силами. «Необхідність оголошення щонайменше дворічного мораторію, написання яким можуть викликати суперечності в майбутній коаліції», — зазначив Ю. Костенко.

Він зазначив, що це зміну державного статус української мови, інтеграція в НАТО та визнання учасників національно-визвольних змагань. На його думку, гарантією виконання політичних домовленостей має стати уряд на чолі з представником національно-демократичних сил.

Як повідомляв ГолосUA, Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №6137 «Про затвердження змін до статті 61 закону України «Про регламент Верховної Ради України» (щодо порядку утворення коаліції депутатських фракцій)». За відповідне рішення проголосували 229 депутатів з 287 зареєстрованих у залі. Згідно з документом, коаліція може формуватися не депутатськими фракціями, а окремими депутатами.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме