ГолосUA
18:47 27/01/2011

Українська спортсменка встановила світовий рекорд

На чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів, який у ці дні – з 26 по 31 січня — триває у Новій Зеландії, представниця запорізького «Інваспорту» — 22-річна Марія Помазан встановила світовий рекорд у штовханні ядра.

Про це повідомила прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Її результат — 10, 61 м перевищив її ж власне попереднє досягнення – 9, 8 м на відкритій першості Росії з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів (липень 2010 року у Чебоксарах), а також рекорд України — 10, 56 м на чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, і був визнаний новим світовим рекордом.

Марія Помазан – студентка V курсу історичного факультету Запорізького національного університету – інвалід дитинства ІІІ групи ( ураження опорно-рухового апарату). З 2008 року дівчина тренується в групі тренера-викладача ДЮСШ інвалідів ЗОЦІС «Інваспорт» Тамари Едішерашвілі і з листопада 2008 року займається легкоатлетичними метаннями на базі спорткомплексу ВАТ «Запоріжсталь».

/> У травні 2010 року вона зарахована до основного складу збірної команди України з різних видів спорту серед спортсменів-інвалідів.

Читайте также по теме