ГолосUA
17:20 24/09/2009

Українська влада не протидіє розповсюдженню алкоголізму серед молоді

В Україні відсутня програма зі збереження здоров’я нації.

Про це на прес-конференції заявила перший радник секретаря з соціальної безпеки РНБО України Лідія Смола, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, в державі досі не створена програма з протидії поширенню дитячого, підліткового алкоголізму та пияцтва у молодому віці.

На думку Л. Смоли, головними причинами поширення алкоголізму серед дітей та підлітків є відсутність нормативної бази та заборон на законодавчому рівні.

«Якби власник кіоску втратив ліцензію, продавши спиртне неповнолітньому, а ЗМІ розповсюдили таку інформацію, у нас цих випадків було б значно менше», — сказала вона.

За словами Л. Смоли, молодь сформувала стереотип, що пиво, наприклад, не є небезпечним, а допомагає вирішити проблеми та отримати авторитет серед оточуючих.

Крім того, на поширення дитячого алкоголізму впливає ситуація у родині і погані приклади серед батьків, коли вони самі вживають алкоголь, вважає Л. Смола.

При цьому директор Центру «Здоровий спосіб життя» Державного інституту розвитку сім’ї та молоді Наталя Романова підкреслила, що нині в Україні відсутня ідеологія здорового способу життя.

На її думку, ідеологію не можна насаджувати насильно, потрібно створювати більше просвітницьких програм для молоді.

І. Носальська

 

Читайте также по теме