ГолосUA
11:53 22/07/2009

Українська влада задоволена візитом віце-президента США

Як “успішний” оцінив візит віце-президента США Джозефа Байдена до України перший заступник Секретаря РНБО Володимир Огризко.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“По кожному із запланованих пунктів порядку денного ми дійшли згоди”, — сказав В. Огризко.

Водночас, він наголосив, що сьогодні оголошено створення українсько-американської Комісії зі стратегічного партнерства.“Ця комісія не буде простим повторенням тієї форми, яка існувала раніше “Кучма-Гор”, а цього разу комісія буде спрямована на реальні дослідження ключових напрямків українсько-американської співпраці. Восени відбудеться перше її засідання”, — сказав В. Огризко.

Водночас заступник Секретаря зауважив, що велись обговорення, зокрема, безпекові та енергетичні питання та питання регіональної співпраці.

В. Огризко також зауважив, що візит був успішним, оскільки це було прикладом того, як потрібно розвивати відносини не за рахунок когось.

Водночас, директор міжнародних програм Центру Разумкова Валерій Чалий також вважає, що візит був не “проривним”, а робочим, оскільки відносини України з США є досить стабільними.

“Візит є не тільки можливістю отримувати більш широкого спектру інформацію, а це можливість обговорити та послухати позицію від США. Візит показує,що відносини України і США є досить стабільними, їх не треба перезавантажувати, а треба розвивати і надійно будувати стратегічне партнерство”, — сказав він. />  

О. Оснач

 

Читайте также по теме