ГолосUA
13:34 17/02/2011

Українське керівництво не використовує потенціал співробітництва з країнами Близького Сходу — експерт

Відносини між Україною та арабськими країнами можна розцінити лише як протокольні, влада наразі не використовує цей потенціал.

Таку думку висловив спеціаліст з питань Близького Сходу Рамдан Аурагх під час круглого столу, який відбувся у інформаційному агентстві ГолосUA.

“Українське політичне керівництво та дипломатія замість того, щоб займатися покращенням торгових та економічних відносин, не проявляє активність взагалі. Відносини між цими регіонами відбуваються на рівні протоколу, а не на рівні дійсної взаємодії”, — зазначив Р. Аурагх.

При цьому експерт висловив думку, що Україна може використовувати продовольчу кризу та дестабілізацію на Близькому Сході для свого закріплення у регіоні. Він пояснив, що у арабському світі щодня зростає глибина продовольчої кризи. Це пов'язано з кліматичними змінами, що відбуваються у всьому світі. “Україна має дуже великий потенціал на Близькому Сході у плані зернових ресурсів та продовольства. Близький Схід готовий до співробітництва з Україною, якщо вона співпрацюватиме з нами напряму, а не через західні інституції”, — зазначив він, підкресливши, що схеми, які діють у західних країнах, не вигідні арабському світу.

При цьому Р. Аурагх підкреслив, що хоча рівень життя у арабському світі в цілому є низьким, люди все ж мають гарні очікування щодо покращення ситуації у подальшому.

Читайте также по теме