ГолосUA
09:41 17/06/2009

Українське молоко може замінити білоруське

Українська молочна продукція може замінити білоруські товари в Росії, ввезення яких до РФ обмежили. Про це сьогодні “РИА Новости” заявив міністр аграрної політики України Юрій Мельник.

“Я вважаю, що на сьогодні можливість збільшення експорту з українських підприємств є, якщо російська сторона продемонструє свою потребу в цьому”, — сказав Ю.Мельник.

За його словами, йдеться про близько 20 українських підприємств, які пройшли інспекційну перевірку російських спеціалістів. /> “Це близько 20 підприємств, які мають право на експорт продукції та проінспектовані російськими інспекторами. Я вважаю, що або за рахунок збільшення поставок цих підприємств можна збільшити, або можна приймати рішення щодо тих підприємств, які були проінспектовані, але щодо яких ще не прийняте рішення”, — сказав міністр.

Ю.Мельник також висловив сумнів, що Україна збільшить імпорт молочної продукції з Білорусі. З його словами, на сьогодні такий імпорт із білорусі стабільний. Водночас, зауважив міністр, “все залежатиме від того, як відреагує ринок”.

Нагадаємо, Росія обмежила поставки білоруської молочної продукції через те, що білоруські виробники не переоформили документи відповідно до вимог російського технічного регламенту щодо молока. Це викликало невдоволення Мінську. У вівторок міністр сільського господарства РФ Олена Скринник повідомила, що РФ та Білорусь закінчили переговори щодо “молочної” проблеми та досягли домовленостей, які “влаштовують обидві сторони”.

До слова, Білорусь у середу, 17 червня, посилила митний контроль за переміщенням вантажів на основних російсько-білоруських автомобільних і залізничних магістралях, повідомив представник Митного комітету Білорусі.

 

Читайте также по теме