ГолосUA
13:35 14/01/2010

Українське село втрачає сировинно-виробничу функцію — Симоненко

Українське село практично втрачає ресурс бути сировиною і давати сировину для переробної галузі промисловості.

Про це заявив кандидат на посаду президента України Петро Симоненко на зустрічі з громадою Вінничини у селі Стрижавка, передав кореспондент ГолосUA.

Лідер Комуністичної партії України зауважив, що протягом періоду незалежності держава втратила можливості забезпечувати себе як продуктовими, так і промисловими товарами.

Відтак, за словами П. Симоненка, за роки незалежності в Україні знищили 19 млн. поголів’я великої рогатої худоби, що в еквіваленті дорівнює 11 європейським країнам, таким як Швеція, Швейцарія, Франція. Наслідком такої політики кандидат назвав повний занепад українського села.

“Ми робочі місця втрачаємо, соціальна інфраструктура знищується, молодь не має робочих місць. І все це призводить до того, що ми не маємо можливості забезпечити нормальну організацію праці на селі”, — додав П. Симоненко.

Головний комуніст країни заявив, що очолювана ним політична сила має конкретні пропозиції для відродження українського села, такі як обмеження дії закону про вступ України до Світової організації торгівлі, а також відновлення дотацій на селі з боку держави та встановлення монополії на продаж зерна.

“Ми пропонуємо змінити організацію роботи, тобто відновити співпрацю власника пая з державою”, — резюмував кандидат.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме