ГолосUA
08:37 19/04/2010

Українські авіакомпанії анулюють рейси до Західної Європи

Сьогодні, 19 квітня, найбільші українські авіакомпанії України у зв’язку з виверженням вулкана в Ісландії скасовують рейси в Західну Європу.

Зокрема, авіакомпанія Міжнародні авіалінії України продовжує виконання чартерних рейсів і регулярних рейсів в східному напрямку. "Польоти до Західної Європи зможуть виконуватися тільки після відкриття Європейського повітряного простору", — заявили в компанії.

У зв’язку з цим анульовано виконання наступних рейсів 19 квітня: PS401/402 Київ — Франкфурт — Київ, PS471/470 Київ — Цюріх — Київ, PS701/702 Київ — Париж — Київ, PS101/102 Київ — Амстердам — Київ, PS501/502 Київ — Лондон — Київ, PS901/902 Київ — Брюссель — Київ, PS621/622 Київ — Гельсінкі — Київ. Вчора компанія скасувала 14 рейсів.

У компанії АероСвіт поки що не повідомляють про скасування понеділкових авіарейсів. Вчора, 18 квітня, станом на 19:00 авіакомпанії скасувала 11 регулярних міжнародних рейсів. Зокрема, були скасовані рейси з Києва та Донецька до Москви, а також рейси в європейські міста: у Будапешт, Варшаву, Прагу, Відень, Софію, Бєлград, Гамбург, Неаполь, Ларнаки.

"У ситуації, що є АероСвіт має намір виконати максимальну кількість рейсів, забезпечуючи при цьому повну безпеку для пасажирів. При необхідності компанія буде коригувати повітряні маршрути з метою обльоту зон розповсюдження вулканічного попелу", — заявили в компанії.

Крім того, компанія Wizz Air оприлюднила перелік рейсів, скасованих 19 квітня. Зокрема, компанія скасувала рейси Київ — Лондон — Київ, Київ — Дортмунд — Київ та Київ — Венеція — Київ. Крім того, компанія не зможе виконати рейс Дортмунд — Львів.

Водночас, Мінтранс повідомив, що всі повітряні зони України відкриті. "Аеропорти на виліт і приліт повітряних суден працюють в штатному режимі, проте ряд аеропортів Європи як і раніше закриті. Дозволяється виконання рейсів за правилами візуальних польотів — до наступу темної пори доби", — заявили в міністерстві.

Нагадаємо, вчора вранці, 18 квітня, Державне підприємства Міжнародний аеропорт Бориспіль з 7:30 відновив роботу з певними обмеженнями.

За матеріалами: Корреспондент.net

 

Читайте также по теме