ГолосUA
17:45 19/04/2010

Українські авіакомпанії: сполучення відновиться за 2-3 дні

Українські авіакомпанії Аеросвіт і Міжнародні авіалінії України продовжують відміняти авіарейси до Центральної і Західної Європи у зв’язку з переміщенням хмари вулканічного попелу через виверження вулкана в Ісландії. Аеросвіт прогнозує, що в разі відновлення польотів знадобиться 2-3 дні для повного відновлення розкладу рейсів.

Про це повідомив помічник генерального директора по зв’язках з громадськістю Аеросвіту Сергій Куций.

"Поки що сьогодні скасований лише один рейс Київ — Варшава (Польща)… Під питанням Прага (Чехія), Стокгольм (Швеція) і Рига (Латвія). Немає 100-відсоткової впевненості, що вони будуть здійснені. Поки що рейси затримані, а не скасовані", — повідомив С.Куций.

Водночас, за його словами, авіакомпанія в понеділок здійснювала авіарейси до Південної Європи, Росії і на схід.

"Вдалося здійснити рейси і до Південної Європи — Софія (Болгарія), Афіни (Греція). Виконали рейси до Будапешта (Угорщина), Вільнюса (Литва). Крім того, Російська Федерація і східні напрями — Москва, Санкт-Петербург (обидва — Росія), Стамбул (Туреччина), Тбілісі (Грузія) і Пекін (Китай)", — сказав С.Куций.

Він додав, що в разі відкриття всіх напрямів у вівторок, 20 квітня, Аеросвіту знадобиться 2-3 дні для відновлення звичайного розкладу польотів.

"Якби із завтрашнього дня всі напрями були відкриті, нам знадобилося б 2-3 дні для відновлення звичайного розкладу польотів. Ми доставили б до Києва всіх пасажирів, які затрималися в інших містах, і відправили б усіх пасажирів, які чекають вильоту в Києві", — зазначив помічник гендиректора.

Прес-секретар МАУ Євгенія Сацька зазначила, що в понеділок авіакомпанія відмінила рейси до Лондона (Великобританія), Хельсінкі (Фінляндія), Цюріха (Швейцарія), Брюсселю (Бельгія), Парижа (Франція), Амстердама (Нідерланди), Франкфурта (Німеччина) і Мілана (Італія).

За її словами, авіакомпанія в понеділок виконує рейси на схід і в деякі європейські аеропорти. /> "Немає проблем з рейсами у Тбілісі, Алмати (Казахстан), Абу-Дабі і Дубаї (обидва — ОАЕ). Виконуємо рейси з Києва до Риму (Італія) і Мадриду (Іспанія), вранці був рейс до Відня (Австрія). Також рейси "Відень — Одеса" і з Києва до Одеси, Сімферополя і Львова", — сказала прес-секретар МАУ.

Крім того, Є.Сацька додала, що 18 квітня МАУ виконала всі чартерні авіарейси, які були затримані 17 квітня.

"Вчора ми випустили абсолютно всі чартерні рейси, які були затримані з моменту закриття повітряного простору України. Сьогодні ми вже працюємо на прийом літаків, тобто вивозимо пасажирів з тих місць, де вони затрималися. Розраховуємо сьогодні всіх зустріти", — сказала вона.

Прес-секретар додала, що 19 квітня за розкладом чартерних рейсів немає, а на 20 квітня заздалегідь заброньовано 1 чартерний рейс.

Крім того, вона зазначила, що авіакомпанія провела огляд своїх літаків, які виконували рейси.

"Вчора ми вибірково провели ретельніший технічний огляд наших літаків, які виконували в ці дні на відкритих напрямах польоти, з метою подивитися, чи не завдало це їм якогось негативного впливу. Немає абсолютно нічого, в порівнянні з нормальним польотом", — сказала прес-секретар МАУ.

Також Є.Сацька зазначила, що в понеділок в Європі проходять різні зустрічі і конференції різних авіаційних організацій, основною метою яких є розглянути можливість найшвидшого виходу з ситуації, що склалася.

"Ми дуже сподіваємося, що результатом їх (прийнятих на зустрічах рішень — ред.) стане відкриття якихось безпечних для польотів маршрутів", — сказала вона.

Нагадаємо, за даними Міністерства транспорту і зв’язку, зараз на території України дозволяється виконувати польоти за правилами візуальних польотів до настання темного часу доби (орієнтовно до 20:00).

Тим часом метеорологи повідомили , що виверження вулкана Ейяф’яллайєкюль в Ісландії, через яке було майже паралізоване авіасполучення в Європі, практично припинилося.

За матеріалами: Українські новини

 

Читайте также по теме