ГолосUA
18:00 26/04/2010

Українські авіакомпанії закуплять нові літаки

Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко пообіцяв підтримку авіакомпаніям для оновлення ними парку літаків.

Про це йшлося сьогодні під час ознайомчої зустрічі міністра з представниками найбільших авіакомпаній України, повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку.

«Ми зацікавлені в розвитку як кожної окремої авіакомпанії, так і всіх загалом», — сказав Міністр. За словами Костянтина Єфименка, середній вік більшості літаків, що їх купують та експлуатують українські авіакомпанії, більше 10 років. «Безпека польотів – це питання першочергового значення. Флот, який нині експлуатують авіакомпанії, застарілий», — сказав він.

Водночас самі керівники компаній констатували, що експлуатація нових літаків більш вигідна з економічної точки зору. Міністр дав доручення Державній авіаційній адміністрації спільно з представниками авіакомпаній відпрацювати дієві механізми державної допомоги для економічного стимулювання купівлі нових літаків. Зокрема, це сприяння у ратифікації Верховною Радою України «Кейптаунської конвенції» про захист прав власників літаків та можливе введення нульової ставки оподаткування імпорту нових літаків та запчастин до них. Конкретні кроки та взаємні обов’язки будуть обговорені на наступній зустрічі Міністра з учасниками ринку авіаперевезень.

Участь у зустрічі взяли керівники СЗАТ «Авіакомпанія «МАУ», ЗАТ «Авіакомпанія «АероСвіт», ТОВ «Авіакомпанія «Донбасаеро», ТОВ «Авіаційна компанія «Роза вітрів», авіакомпанія «Авіалінії Антонова», ТОВ «Авіакомпанія Візз Ейр Україна», ВАТ «Авіакомпанія «Дніпроавіа».

 

Читайте также по теме