ГолосUA
12:22 13/03/2010

Українські автовиробники покоряють російський ринок

Українські автовиробники, попит на продукцію яких у 2009 році на внутрішньому ринку скоротився у 6,1 рази, суттєво збільшили продажі у Росії.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив заступник директора російської компанії-дистриб’ютора українських авто «Система-Авто» Олег Косамчов.

За його словами, російський авторинок є дуже привабливим для України, адже навіть у кризовому 2009 році він у 8,5 рази перевищував український. Головним автомобілем української зборки, який продається у Росії з серпня 2009 року, є ZAZ Chance, який раніше випускався під маркою Chevrolet Lanos, а в Україні відомий як Daewoo Lanos. За друге півріччя минулого року в Росії ця марка потрапила у топ-25 найбільш популярних авто: було продано 7344 машини у той час, коли в Україні за весь рік – 8568 ланосів та сенсів. Тим більше, що із зміною назви ZAZ Chance став продаватися у Росії на 15 відсотків дешевше, аніж Ланос.

При цьому на Росію припадає 93% усього експорту ЗАЗу. А окрім нього авто для Росії збирають у Черкасах, на автозаводі корпорації «Богдан» — Lada-110 та Lada-111.

Зараз у Росії зареєстровано понад мільйон автомобілів українського виробництва: 974 тисячі /> Виробництва Запорізького автозаводу та 88 тисяч автомобілів ЛуАЗ. Щоправда, вік більшості з цих машин – понад десять років.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме