ГолосUA
16:37 02/07/2010

Українські бізнесмени обурені розширенням повноважень податківців згідно з Податковим кодексом

Українські підприємці виступають проти наявності у проекті Податково кодексу положень про розширення повноважень контролюючих органів, надання їм права перевірок, пов’язаних з трудовим законодавством.

Про йдеться в листі-зверненні Економічної ради Української спілки промисловців та підприємців, опублікованому в п’ятницю на офіційному сайті спілки.

Також підприємці переймаються відсутністю в Податковому кодексі посилення відповідальності контролюючих органів за недобросовісне здійснення ними своїх функцій, наприклад, за порушення процедур проведення перевірок, термінів здійснення відшкодування, за розголошення податкової таємниці, неправомірне вимагання документів та надання платником податку іншої інформації, вилучення оригіналів документів, безпідставне проведення позапланових документальних перевірок та інші дії, що порушують права платників податків, спричиняють погіршення результатів господарської діяльності.

Крім того, у кодексі не передбачено зниження навантаження на фонд оплати праці. Представники реального сектору економіки наголошують на чіткому формулюванні питань праці і зарплати. «Треба глибоко розібратися з податком на додану вартість, з питаннями компенсації негативного сальдо платникам ПДВ», — сказано в повідомленні. />  
 

Читайте также по теме