ГолосUA
19:02 02/12/2010

Українські чоловіки грішать тютюном та чаркою, а жінки – переїданням

 

Українські чоловіки страждають від шкідливих звичок, зокрема, алкоголізмом та тютюнопалінням, а жінки ж грішать переїданням.

 

Про це повідомила завідувач відділу проблем якості демографічних процесів Інституту демографії та соціальних досліджень ім.. М. В. Птухи Ірина Курило, посилаючись на дані дослідження, проведеного інститутом, передав кореспондент ГолосUA.

 

«На жаль, українська молодь не дуже дотримується здорового способу життя. Серед молодого населення в Україні поширені шкідливі звички, особливо тютюнопаління і вживання алкоголю. За цією звичкою лідирують чоловіки, а от щодо переїдання та малорухливого способу життя, то цим більше грішать українські жінки», — зазначила вона.

 

За словами І. Курило, згідно з дослідженням, наявність шкідливих звичок залежить від рівня освіти людини. Так, кількість курців із вищою освітою є нижчою від кількості курців, серед інших категорій населення, зокрема тих, хто її не має.

 

Науковець повідомила, що у той же час наслідки переїдання особливо даються взнаки з віком — і до закінчення молодіжного періоду життя, вже понад третина української молоді має надмірну вагу або ожиріння.

 

О. Проценко

Читайте также по теме