Українські експерти назвали непрофесійними дії польського екіпажу літака Качинського

Екіпаж літака ТУ-154 з президентом Польщі на борту діяв непрофесійно під час спроби посадити машину в аеропорту Смоленська.

Про це заявив заслужений штурман-випробувач СРСР Олег Коршунов сьогодні в Києві в коментарі ГолосUA.

За його словами, дії польський льотчиків були «безграмотними». «По-перше, вони взагалі не повинні були заходити на посадку за таких погодних умов – це те ж саме, що стрибати з 16-ого поверху і сподіватись, що виживеш», — наголосив льотчик.

На переконання О. Коршунова, екіпаж літака мав декілька можливостей вчинити «розсудливо» і відмовитись від посадки літака у Смоленську.

«Але командир прийняв рішення посадити літак за будь-яку ціну. Тут, в першу чергу, зіграли роль його амбіції та психологічний момент – адже віз перших осіб держави», — зазначив експерт.

Окрім цього він заявив, що польський екіпаж не мав відповідної підготовки до здійснення самостійної посадки літака у несприятливих погодних умовах.

«Потрібно відзначити, що в плані підготовки польські льотчики були слабаками. Тому що при нальоті командира 500 годин, іншого пілота 200 годин та штурмана порядка 26 годин – можна здійснювати лише посадки за умов гарної погоди або за допомогою системою автоматичного заходу літака на посадку», — зазначив О. Коршунов.

Нагадаємо, що днями російська та польська сторона оприлюднила причини аварії польського літака у Смоленську. Висновки двох розслідувань значно різняться.

 

 

/>

 

Читайте также по теме