ГолосUA
08:24 24/01/2010

Українські фігурісти залишились без нагород

У Таллінні фінішував чемпіонат Європи з фігурного катання. Змагання у столиці Естонії для найкращих майстрів цього виду спорту стали генеральною репетицією перед головним стартом чотириріччя – ХХІ зимовими Олімпійськими іграми, які 12 лютого розпочнуться у канадському Ванкувері.

На жаль, українські фігуристи з єврофоруму повертаються додому без нагород.   /> Останній комплект нагород було розіграно у турнірі жінок в одиночному катанні. Україну в цьому виді фігурного катання представляла 16-річна Наталія Попова.

Нагадаємо, що у короткій програмі вихованка знаменитих тренерів Галини Змієвської та Віктора Петренка зайняла 20-е місце, останнє з тих, що давали право на продовження виступів на Євро-2010.

Свою довільну програму Наталка прокатала не погано, хоча уникнути грубих помилок їй таки не вдалося. Проте на дві сходинки Попова таки піднялася і в підсумковому протоколі розмістилася на 18-й позиції.

А «золото» виборола італійка Кароліна Костнер, яка також не уникнула помилок, але це не завадило їй зберегти перше місце.

Другою фінішувала представниця Фінляндії Лаура Лепісто, яка піднялася у довільній програмі на один щабель. А третьою стала грузинка Елене Гедеванішвілі. Зазначимо, що це перша медаль в історії фігурного катання Грузії на чемпіонатах Європи.

Завдяки кращому прокату своєї довільної програми Гедеванішвілі випередила фінку Кіру Корпі, яка була другою після короткої програми, але в довільній наробила надто багато помилок і фінішувала четвертою.

За матеріалами ЗІК

 

Читайте также по теме