ГолосUA
15:33 19/12/2009

Українські футбольні фани вимагають добровільної відставки голови ФФУ Суркіса

Громадська ініціатива «Нарком Євро-2012» вимагає від голови Федерації футболу України Григорія Суркіса та тренера збірної України з футболу Олексія Михайличенка добровільної відставки. Представники організації вже зібрали десятки тисяч голосів в Інтернеті. У в разі якщо Суркіс і Михайличенко проігнорують вимогу любителів футболу, останні мають намір розпочати збір голосів разом з паспортними даними та провести пікетування Будинку футболу України.

 «В усьому футбольному світі голова національної футбольної асоціації чи федерації несе солідарну відповідальність за результати головної команди країни. За дев’ять років головування Суркіса ми провалили чотири відбірних турніри», – наголосив на прес-конференції представник громадської ініціативи Андрій Бондаренко.

Серед основних причин вимоги Суркісу «Не ганьбити жовто-блакитні кольори, подати у відставку» футбольні фани називають: провальні виступи Національної збірної з футболу у відбіркових турнірах 2002, 2004, 2008 та 2010 років; політизацію ситуації навколо ФФУ та зацікавленість у цьому її керівників; відсутність чіткої позиції щодо створення в Україні єдиного персонального державного комітету з підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату з футболу у 2012 році.

Також любителів футболу дратує непрозорість ситуації в ФФУ щодо співпраці з офіційними комерційними партнерами. Викликають невдоволення також ціни на квитки, ситуація навколо тренувальної бази збірної та ще низка причин, які, на переконання представників громадської ініціативи, заважають футболу, роблячи з нього комерційну та політичну арену.

На добровільну відставку голови ФФУ Григорія Суркіса та звільнення тренера Олексія Михайличенка виділили 90 днів – аналогічно до кількості хвилин футбольного матчу.

Г.Передерій

 

Читайте также по теме