ГолосUA
13:37 11/05/2010

Українські інспектори вчаться перевіряти безпеку іноземних літаків

У Державіаадміністрації розпочалися навчальні курси за програмою інспектування іноземних повітряних суден для інспекторів Державіаадміністрації.

Проведення таких курсів дозволить збільшити кількість інспекторів у Державіаадміністрації та покращить якість перевірок з безпеки польотів іноземних літаків, повідомила прес-служба Міністерства транспорту та зв’язку України.

Серед завдань проекту в галузі авіаційного транспорту – створення стратегічної Дорожньої карти для доступу на ринок, економічного регулювання та конкуренції у контексті політики єдиного повітряного простору; оновлення інституційної спроможності Державіаадміністрації у сфері контролю за дотриманням вимог безпеки польотів; визначення середньо- та довгострокових планів розвитку аеропортів, в яких передбачено можливості здійснення інвестицій та передачі прав власності.

Курси триватимуть до кінця тижня, участь у навчанні беруть 12 інспекторів Державіаадміністрації. Спеціалісти, які прослухали навчальні програми в рамках проекту ТЄМ-Т, в подальшому повинні викладати ці курси та обмінюватися досвідом з відповідними експертами в Україні за участю Національного авіаційного університету.

Навчання проводиться в рамках проекту ТЄМ-Т «Підтримка інтеграції транспортної системи України до Транс-Європейської транспортної мережі ТЄМ-Т» і передбачає теоретичну та практичну підготовку інспекторів із залученням експертів Євросоюзу.

 

Читайте также по теме