ГолосUA
11:08 25/11/2009

Українські компанії мають до 10 разів меншу продуктивність, ніж світові

Компанії України та всього пострадянського простору мають до десяти разів меншу продуктивність у відношенні до світових стандартів. Про це повідомив президент Української асоціації якості Петро Калита.

“Українські компанії, так само, як і всі пострадянські, по відношенню до світових лідерів виробництва мають до 10 разів нижчу продуктивність”, — сказав він.

За словами експерта, такі дані підтверджені науково: великі міжнародні компанії допускають 3-4 відхилення у виробництві на мільйон, у той час, як компанії пострадянського простору мають дефективність виробництва, що вимірюється у відсотках.

П. Калита зазначив, що за міжнародною шкалою якості, у середньому українські підприємства набирають 100-150 балів, середньоєвропейський бал — 400. Найкращі компанії Європи отримують до 750 балів.

Основна проблема українських компаній, на думку фахівця, полягає у недосконалому управлінні і безсистемності у веденні виробництва.

“Так, по відношенню до Італії, Україна має на одного громадянина у 50 разів менше систем менеджменту”, — додав П. Калита.

К. Коваленко.

 

Читайте также по теме