ГолосUA
10:33 22/07/2010

Українські літаки обладнають російськими двигунами

Російська Об’єднана двигунобудівна корпорація (ОДК, м. Рибінськ) підписала попередню угоду з українською Державною корпорацією «Антонов» про встановлення російських двигунів на літаках Ан-148 та Ан-158.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі російської Об’єднаної авіаційної корпорації.

Росіяни запропонували українцям для нових лайнерів двигун SaM146. Це — російсько-французька розробка, яка вже використовується в якості силової установки на літаку Sukhoi Superjet-100. Двигун вже отримав сертифікат європейської EASA. При цьому через малу кількість замовлених Superjet-100 програма масового виробництва двигунів до нього ще не сформована.

Водночас в ОАК підкреслили, що між «Антоновим» і нинішнім виробником двигунів для цих літаків (Д-436-148) українським «Мотор Січ» підписано угоду про встановлення українських двигунів на перші 50 машин. Тож виробник розглядає можливість паралельної роботи із українським та російським виробниками.

На сьогодні проекти Ан-148 і Ан-158 є найбільш затребуваними у всій лінійці продукції, виробленої пострадянським авіапромом.

Як повідомляв ГолосUA, напередодні було оголошено про підписання контрактів на постачання десяти Ан-148 «ВЕБ-лізингу», «Іллюшин Фінанс Ко» підписало угоду про придбання десяти літаків Ан-158 і опціон ще на десять літаків.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме