ГолосUA
10:06 17/08/2010

Українські миротворці в Ліберії провели бойові стрільби

На військовому стрільбищі 23-ї піхотної бригади армії Ліберії, що розташоване у 16 кілометрах від місця дислокації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у цій країні, вперше в історії українського контингенту відбулися практичні заняття з вогневої підготовки.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Міноборони.

До занять, які проводилися для підвищення вишколу і вдосконалення навичок з володіння штатною стрілецькою зброєю, було залучено весь льотно-підйомний та наземний склад українського вертолітного загону, крім добового наряду.

Кожний український військовослужбовець мав змогу відпрацювати дії під час нештатних ситуацій. Адже окрема категорія воїнів-миротворців несуть вартову службу зі зброєю на стоянці вертольотів, біля складу ракетно-артилерійського озброєння та складу паливно-мастильних матеріалів.

Практичні заняття з вогневої підготовки відбулися за ініціативи української сторони та особисто командира 56-го окремого вертолітного загону полковника Андрія Когута, який звернувся до командування 23-ї піхотної бригади армії Ліберії з офіційним листом.

Варто зазначити, що в якості спостерігачів на стрільбищі були присутні військовослужбовці 23-ї піхотної бригади армії Ліберії.

Українські миротворці продемонстрували своїм іноземним колегам надійні й зручні в експлуатації автомати АК-74 та АКСУ-74, а також пістолет Макарова. />  

Читайте также по теме