ГолосUA
15:17 07/12/2009

Українські морські порти надаватимуть знижки іноземним круїзним лайнерам

Українські морські порти будуть надавати знижки іноземним круїзним лайнерам. Про це повідомила прес-служба міністерства транспорту та зв’язку України.

Зокрема, у Одеському морському торговельному порту знижка на ставки усіх видів портових зборів для круїзних пасажирських суден закордонного плавання групи Б (за винятком тих, що виконують вантажопасажирські рейси) буде збільшена з 10% до 20%. Також із 15 листопада по 15 березня  для круїзних пасажирських суден у закордонному плаванні групи Б, що виконують рейси до будь-якого морського порту, будуть застосовуватись 50% знижки  з усіх видів портових зборів.

За інформацією прес-служби, заплановані преференції дозволять компаніям, які організують круїзи по Середземному морю, направляти на вигідних умовах судна в українські порти на Чорному морі. Таким чином Міністерство транспорту планує збільшити доходи від портових зборів та збору за посадку/висадку пасажирів і, відповідно, зростання надходжень до Держбюджету.

Знижки робитимуть відповідно до постанови Кабінету міністрів «Про внесення змін до Положення про портові збори» Кабінет Міністрів України затвердив 7 жовтня 2009 року.  

 

Читайте также по теме