Українські моряки, що страйкували проти невиплати зарплати хорватською компанією, відмовляються їхати додому

Українські моряки, що бастували проти невиплати зарплатні хорватською компанією, відмовляються повертатися додому, доки не отримають гроші.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олександр Дікусаров, передав кореспондент ГолосUA.

«Відповідні дипломатичні установи у Хорватії та Габоні, займаються цим питанням… Наш Посол у Габоні зустрівся з Послом Камеруну в Габоні для того, щоб він якось вплинув на ситуацію своїми каналами. Він пообіцяв, що надасть цю інформацію МЗС Камеруну для того, щоб нашим громадянам можна було надати повно гуманітарну допомогу, оскільки вони перебувають у не дуже добрих умовах», — зазначив він.

За словами О. Дікусарова, МЗС проводить і постійні переговори із Хорватською стороною та директором компанії-боржника. «Це приватна компанія, яка укладала контракти з громадянами України і ці питання необхідно вирішувати у судовому порядку, тим більше, що вони (моряки – ред.) зараз не знаходяться на території Хорватії», — сказав він.

Речник МЗС повідомив, що директор компанії неодноразово пропонував українцям придбати квитки та відлетіти додому. «Однак це зустріли відмовою. Моряки продовжують перебувати на судні та відмовляються їхати з нього доки їм не виплатять зарплату», — зазначив О. Дікусаров.

Нагадаємо, українські моряки вже 19 місяців не можуть добитися виплати їм зарплати однією з хорватських компаній-опетраторів та відмовляються покидати корабель «Swift Split». Їх на роботу найняла хорватська компанія «SSM», але посилаючись на незадовільний фінансовий стан зарплату так і не виплатила. Наразі корабель пришвартований біля берегів Камеруну.

Родичі моряків раніше повідомляли, що в українців закінчуються харчі, а питну воду замінює технічна.

Читайте также по теме
ГолосUA
16:38 25/03/2023

Украинский моряк Владимир Артамонов, которому в октябре прошлого года Белгород-Днестровский райвоенкомат не дал документы на выезд за границу, выиграл суд....