ГолосUA
12:40 13/08/2010

Українські моряки страйкують в порту Новоросійська

Дев’ять українських моряків з теплоходу «REF 607» (прапор Молдови, судновласник – литовська компанія «Kenset Assets SA») проводять акцію протесту в Новоросійському порту.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у російській Незалежній профспілці моряків.

Приводом для страйку стала заборгованість із зарплати, яка складає понад 60 тисяч доларів. />  

Крім того, судновласник перестав постачати на борт продовольство. Місяць тому, коли судно зайшло до Новоросійська, моряки висловили свої вимоги щодо погашення заборгованості власнику. Ситуація ускладнилася через серцевий напад 74-річного капітана – спочатку його госпіталізували до лікарні, а згодом відправили до України для подальшого лікування.

За словами представниці профспілки Ольги Анан’їної, до цих пір зв’язатися з судновласником не вдалося. На запит у консульство Литви з проханням налагодити контакт з компанією, прийшла відповідь, що «Kenset Assets SA» не існує. У зв’язку з цим надії на залагодження конфлікту мирним шляхом, а саме так хотів сам екіпаж, повністю розвіялися. Тому сьогодні моряки зроблять довіреності адвокату, який підготує позови до суду для арешту «REF 607» та подальшого продажу судна з аукціону. Після цього з’явиться можливість розрахуватися із боргами моряків.  

В даний час харчування для моряків організувала російська профспілка моряків.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме