ГолосUA
06:31 01/02/2010

Українські моряки в Примор’ї припинили голодування

Сім українських моряків теплохода «Sea star», які оголосили 26 січня страйк у порту Находка, сьогодні припинили акцію протесту, отримавши розрахунок і авіаквитки додому за рахунок судновласника.

Про це повідомив голова Далекосхідної регіональної організації Російської профспілки моряків Микола Суханов.

Семеро з 13 членів екіпажа судна, всі жителі Одеси і Донецька добивалися виплати заробітної плати за чотири місяці і повернення на батьківщину. Борг по зарплаті сімом морякам становив близько 70 тисяч доларів.

«Страйкарі звернулися по допомогу до профспілки моряків, який передав їх позови до міського суду Находки. Після цього на теплоході була вилучена вся суднова документація. Ці заходи подіяли на судновласника. Минулої п`ятниці він погасив страйкуючим борги включно по 31 грудня. Проте моряки продовжили акцію протесту, вимагаючи повного погашення боргів і придбання їм квитків на батьківщину за рахунок судновласника. У понеділок страйкарі, одержавши зарплату за січень і авіаквитки, припинили страйк», — сказав він.

Нагадаємо, шість з тринадцяти членів екіпажу є жителями Одеси та Донецька. 26 січня 2009 року вони оголосили страйк, вимагаючи виплати заробітної плати за чотири місяці і повернення на Батьківщину. Борг з виплати зарплати склав 70 тис. доларів. /> Судно «Sea star» перевозить з Находки в Китай і Корею вугілля.

За матеріалами: РІА «Новини», Інтерфакс, Совфрахт

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:38 25/03/2023

Украинский моряк Владимир Артамонов, которому в октябре прошлого года Белгород-Днестровский райвоенкомат не дал документы на выезд за границу, выиграл суд....