ГолосUA
11:28 13/11/2010

Українські моряки відмовились доставити активістів в заблокований Сектор Газа

 

size="4">Через конфлікт з українсько-єгипетським екіпажем судно з групою активістів, які планують доставити допомогу для жителів сектора Газа, прибуло в п'ятницю в Грецію замість палестинського анклаву. 

 

size="4">Про це повідомила представник грецької берегової охорони країни.

 

size="4">Представник уточнила, що судно Strofades IV прибуло в афінський порт Пірей з Лівії через розбіжності працівників громадської організації “Road to Hope” та екіпажу судна.

 

size="4">Активісти “Road to Hope” найняли судно, щоб плисти в Єгипет, але в українського екіпажу виникли підозри, що активісти планували доставити вантаж гуманітарної допомоги до Гази. Ізраїль блокує морські кордони сектора, де при владі перебуває радикальний рух ХАМАС.

 

size="4">Версії подій у викладі активістів та екіпажу розрізняються. Як заявили в організації “Road to Hope”, її активістів "викрала" команда судна, що складається з десяти громадян України, шістьох єгиптян і одного представника компанії “Ionian Bridge Shipmanagement SA”, якій належить судно.

 

size="4">У свою чергу, судновласник і команда заявляють, що активісти наполягали на тому, щоб завантажити судно в лівійському порту Дерна і плисти до Гази. Не бажаючи брати участь у можливому протистоянні з ізраїльськими військовими, команда вирішила покинути порт разом з розташованими на борту активістами. В результаті судно без вантажу пришвартувалося вдень у п'ятницю в Піреї.

 

size="4">"На борт судна піднялися спеціальні сили берегової охорони, котрі засвідчили, що 16 осіб екіпажу і 17 пасажирів почувають себе нормально,судно в порядку", — запевнила представник берегової охорони Греції.

 

size="4">За вказівкою профільного грецького міністерства, проводиться контроль судна.

 

size="4">Представник посольства України в Афінах повідомив, що дипломати з'ясовують на місці ситуацію з українськими моряками. За наявною інформацією, у врегулюванні суперечки бере участь і посольство Лівії в Афінах.

 

size="4">Нагадаємо, у травні Ізраїль перехопив у берегів Гази "Флотилію свободи" — конвой судів, який прямував з вантажем допомоги до берегів Гази. Тоді загинули дев'ять людей. З 2007 року було здійснено ряд спроб прорвати блокаду Гази з моря, але вони не були успішними.

 

size="4">За матеріалами: РИА "Новости"

 

 

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:38 25/03/2023

Украинский моряк Владимир Артамонов, которому в октябре прошлого года Белгород-Днестровский райвоенкомат не дал документы на выезд за границу, выиграл суд....