ГолосUA
11:17 15/06/2010

Українські моряки з судна «Asian Glory» повернуться до України найближчими днями

10 українських моряків із судна «Asian Glory», що був нещодавно звільнений з піратського полону, найближчими днями повернуться на батьківщину.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, за останньою інформацією, судно прибуло до порту Салала (Султанат Оман) і зараз — у повній безпеці, а члени екіпажу почуваються добре. «На даний момент компанія-судновласник займається питанням відправлення українських громадян додому. Ми уважно стежимо за цими кроками і наразі очікуємо конкретну інформацію, коли українські моряки повернуться на батьківщину. Ми переконані, що питання повернення українських громадян додому — це питання кількох днів», — заявив О. Дикусаров.

Нагадаємо, що автомобілевоз «Asian Glory», що прямував із Сінгапуру до Саудівської Аравії, був захоплений 2 січня в Індійському океані, за 600 миль від узбережжя Сомалі. Судно курсувало під британським прапором, компанія-оператор — Zodiac Maritime Agencies Ltd (Лондон). Судно перевозило понад 2 тис. автомобілів корейського виробництва. На борту знаходилися 10 громадян України, 8 громадян Болгарії, 5 громадян Індії, 2 громадян Румунії.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме