ГолосUA
11:13 05/12/2010

Українські партії не “доросли” до членства в родинах європейських партій — євродепутат

 

Ані БЮТ, ані Партія регіонів не досягли в розбудові своїх політичних організацій рівня, за якого вони були б готові до членства в родинах європейських партій. 

 

Про це заявила євродепутат від Німеччини, член групи Зелених – Європейського вільного альянсу Ребекка Гармс, яка входить до делегації комітету Європарламенту зі співпраці України та ЄС.

 

“Моє бачення таке: БЮТ співпрацює з Європейською народною партією, а Прогресивний альянс соціалістів і демократів вибрали для співпраці Партію регіонів з не відомих мені причин. ПР не є членом родини європейських соціалістичних партій. Вона має лише статус спостерігача”, — розповіла Р. Гармс і додала “Після падіння залізної завіси партії з країн Центральної та Східної Європи почали встановлювати контакти з європейськими родинами партій. Чи дає така співпраця справді більший вплив Віктору Януковичу в Брюсселі, я особисто не можу оцінити. Думаю, що ані БЮТ, ані ПР не досягли в розбудові своїх політичних організацій рівня, за якого вони були б готові до членства в родинах європейських партій”.

 

Нагадаємо, 5 листопада Європейський парламент ухвалив резолюцію щодо України, критичність якої оцінюють по-різному. На думку українського Міністерства закордонних справ, вона є “збалансованою” і “вітає відданість керівництва України реалізації євроінтеграційного курсу”. Водночас, приміром, Ребекка Гармс вважає, що “це більш ніж критична резолюція”, бо там окрім очікуваних пасажів про обмеження свободи слова, втручання Служби безпеки в політику, порушення на місцевих виборах, Європарламент прямо, без дипломатичних кульбітів вказав також на те, що проблема України пов’язана з надмірним впливом великого бізнесу на політику.

 

За матеріалами: Український тиждень

 

Читайте также по теме