ГолосUA
18:39 03/09/2010

Українські підприємці зможуть співробітничати з бізнесменами з Ленінградської області

Посол України в РФ Володимир Єльченко відвідав Санкт-Петербург, де провів зустрічі із представниками влади Ленінградської області.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у Посольстві України в РФ.

Зокрема, під час зустрічі із віце-губернатором Ленінградської області Сергієм Яхнюком той нагадав, що добрі відносини склалися не тільки на регіональному рівні, а й на рівні районів. Два райони Ленінградської області успішно співпрацюють з районами Київської області — Приозерськ з Білоцерківським, а Всеволожський з Вишгородським.

Володимир Єльченко, у свою чергу, відзначив, що вже налагоджені регіональні зв’язки повинні розвиватися і далі. «Зараз існують реальні можливості розширення зв’язків у бізнесі», — підкреслив він. Для цього необхідний постійний інформаційний обмін, а також транспортні зв’язки.

Сергій Яхнюк запропонував розглянути можливість проведення спеціалізованого круглого столу, щоб представники бізнес-спільноти Ленінградської області та України могли обмінятися інформацією і налагодити прямі контакти. Останнім часом цей процес активізувався. Зокрема, нещодавно Ленінградську область відвідала делегація Харківської області. У ході візиту вона відвідала міжнародну виставку «Агрорось», за підсумками якої планується підписання міжрегіональної угоди про співробітництво у сфері агропромислового комплексу.

Зараз Україна займає перше місце в обсязі експорту Ленінградської області серед країн СНД і вже кілька років входить у десятку її основних торговельних партнерів. За підсумками 2009 року зовнішньоторговельний оборот регіону з Україною склав 171,5 мільйона доларів США.

Д. Кляхін   />  

Читайте также по теме