ГолосUA
17:59 24/09/2009

Українські пивовари стурбовані культурою вживання пива

"Збільшення споживання пива молоддю та підлітками не треба розцінювати як істерику, панікувати потрібно через дешеві ціни на міцні алкогольні напої".

Про це сьогодні заявив представник підприємства "САН ИнБев Украина" Денис Хренов, передав кореспондент ГолосUA.

«В Україні головною небезпекою поширення алкоголізму є не зростання обсягів продажу пива, а дешеві ціни на міцні алкогольні напої. За кордоном пляшка горілки коштує приблизно у десять разів дорожче, ніж пиво, в Україні різниця у 3-4 рази», — сказав Д. Хренов.

За словами радника генерального директора компанії «Славутич- Карсберг груп» Ігоря Товкача, заборона продавати пиво у кіосках спровокує появу вуличних торговців-спекулянтів, але аж ніяк не вирішить цю проблему.

При цьому він наголосив, що виробники пива не можуть відмовитися від продажу своєї продукції в кіосках, оскільки через ці мережі реалізується близько 20% загальних обсягів пива. А потужних супермаркетів, які повинні з’явитися замість кіосків, ще немає — це тільки в перспективі.

На своє виправдання пивні магнати повідомили, що потужні пивні компанії вкладають неабиякі кошти у благочинність, зокрема відкрили три центри соціальної адаптації в Україні, і всіляко зацікавлені в підтримці ініціативи заборони продажу пива неповнолітнім, також у рекламі пива більше не знімаються відомі особистості.

«Треба не забороняти продавати пиво, а виховувати культуру споживання», — резюмував І. Товкач.

І. Носальська

 

Читайте также по теме