ГолосUA
14:35 05/01/2010

Українські політики зустрілися з моряками «Аріани»

Наразі члени української делегації перебувають на борту судна «Аріана», де зустрічаються зі звільненими з піратського полону українськими моряками.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Також на кораблі зараз працюють українські медики, що прибули у складі делегації, – вони перевіряють стан здоров’я наших співгромадян.

Як повідомляв ГолосUA, судно «Аріана» вісім місяців перебувало у полоні сомалійських піратів і було звільнене 10 грудня 2009 року. Сума викупу склала $2,8 млн. На борту судна перебувало 24 українці.

4 грудня 2010 року Міністерство закордонних справ України повідомило, що після оформлення дозволу на захід в порт Салала Султанату Оман, судно «Аріана» підійшло до причальної стінки порту. Як запевнило відомство, всі питання прикордонного міграційного характеру вирішені, українські моряки забезпечені їжею, питною водою та медикаментами. Очікується, що моряки прибудуть до Одеси вже 6 січня і зустрінуть Різдво зі своїми родинами.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:38 25/03/2023

Украинский моряк Владимир Артамонов, которому в октябре прошлого года Белгород-Днестровский райвоенкомат не дал документы на выезд за границу, выиграл суд....