Українські поштарі оголосили Всеукраїнський фотоконкурс «Я читаю з Укрпоштою»

9 жовтня на честь Всесвітнього дня пошти в Україні стартував Всеукраїнський фотоконкурс «Я читаю з Укрпоштою!», започаткований національним поштовим оператором «Укрпошта» спільно з київським видавництвом «Грані — Т». 

Про це повідомили у прес-службі Державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта».

Організатори конкурсу сподіваються, що він допоможе залучити якомога більше людей до читання художніх книг, яке нині у зв'язку з суцільною комп'ютеризацією суспільного життя відходить на задвірки навчально-освітнього процесу. На сьогодні в Україні налічується понад 15 тисяч поштових відділень, у кожному з яких є передплатний каталог «Книга — поштою», який допомагає розширити можливості читачів у знайомстві з новою художньою літературою. 

З умовами конкурсу, що стартує у Всесвітній день пошти і триватиме до 2 лютого — Дня створення Українського державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта», можна познайомитися на офіційному сайті «Укрпошти». За результатами підсумків, на  /> переможців конкурсу чекають вагомі нагороди: 1 місце — ноутбук, 2 місце — мультимедійний пристрій, 3 місце – фотоапарат. 

Також, за інформацією прес-служби «Укрпошти», у рамках Всесвітнього дня пошти в усіх регіонах Україні відбудеться низка заходів, зокрема в регіональних представництвах організовуватимуться філателістичні виставки, Дні відкритих дверей, конференції, ярмарки, конкурси, виставки, бесіди та лекції про Всесвітній поштовий союз, а також про роботу національної пошти і нові послуги, що надаються Укрпоштою. 

Крім того, від 9 жовтня в рамках міжнародного конкурсу під егідою ВПС та ЮНЕСКО в Україні розпочинається Національний молодіжний конкурс творів епістолярного жанру «Уявіть себе деревом, що росте в лісі або напишіть кому-небудь листа й поясніть, чому так важливо захищати ліси». А у Київській міській, Севастопольській та Чернівецькій дирекціях здійснюватимуться спецпогашення марки «Всесвітній день пошти».

Читайте также по теме