ГолосUA
18:54 28/01/2011

Українські правоохоронці зловили одного з найбільш розшукуваних в США торговця людьми

size="3">Українські міліціонери затримали міжнародного втікача, 55-річного американського громадянина Веніаміна Гонікмана, який за лінією Інтерполу розшукувався правоохоронними органами США за торгівлю людьми, відмивання грошових коштів, вимагання та ін.

size="3">Про це сьогодні повідомила прес-служба МВС України.

size="3">З України видворено американського громадянина з українським минулим, якого в США за тяжкі злочини заочно засудили до 65 років ув’язнення», — сказано у повідомленні.

size="3">Для відбування покарання він у супроводі співробітників ФБР вилетів рейсовим літаком із аеропорту “Бориспіль” до Нью-Йорка.

size="3">Це стало можливим завдяки успішно проведеній спільній операції працівників Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС, УБОЗ і ДАІ Київської області, НЦБ Інтерполу в Україні та ФБР США.

size="3">За повідомленнями деяких Інтернет видань цей громадянин перебуває на четвертій позиції в десятці найбільш розшукуваних Сполученими Штатами нелегалів.

size="3">Встановлено, що в 90-х роках у Києві він був засуджений за розбещення неповнолітніх. Після звільнення він емігрував до США, а згодом отримав громадянство цієї країни. Там цей чоловік разом із іншими особами створив фірму, яка слугувала прикриттям для операцій з торгівлі людьми. Вони контрабандним шляхом доставляли жінок до США, відбирали у них паспорти і зухвало знущалися та експлуатували. Шляхом погроз фізичної розправи, ізоляцією від родичів, зловмисники змушували полонянок працювати екзотичними танцівницями.

size="3">Також за інформацією правоохоронців, фігурант засвітився і в Греції. Там він має обвинувачення, пов’язані з вибуховими пристроями. Зловмисник погрожував сім’ям, потерпілим від торгівлі людьми.

size="3">У 2006 році поліція США оголосила “бізнесмена” у розшук, після чого він втік до України, незаконно отримав український паспорт та відкрив у Києві стрип-клуб.

size="3">Проте, нещодавно за матеріалами перевірки ГУМВС України в місті Києві було скасовано рішення про набуття зловмисником громадянства України, через обман, надання завідомо неправдивих відомостей, приховування факту скоєння злочинів та розшуку правоохоронними органами США.

size="3">У Сполучених Штатах на нього чекає 65 років тюремного ув’язнення.

size="3">Про цю подію сьогодні також написала і американське видання “Washingtonpost”. Видання навіть провело розмову з однією із жінок, яка знаходилася у рабстві В. Гонікмана. "Я не могла відмовитися йти на роботу, інакше мене б побили", — розповіла жінка. "Він часто кричав на мене, що нібито я не приношу достатньо грошей, приставляв пістолет до мого обличчя.. Я була його рабинею", — сказала вона.

size="3">Видання також порахувало, скільки зароблених грошей мусили віддати злочинцю його “раби” — це понад $ 1 млн. 

size="3">Кілька інших людей, в тому числі син В. Гонікмана, були також засуджені. Деякі з них відбуватимуть покарання від 7 до 14 років. 

Читайте также по теме