ГолосUA
07:35 27/11/2008

Українські прикордонники відтепер бачитимуть в темряві

В Адміністрації Держприкордонслужби за участю Голови представництва Європейської Комісії в Україні Жозефа Мануела Пінту Тейшейра та Голови Державної прикордонної служби України Миколи Литвина відбулась урочиста церемонія передачі найсучасніших переносних тепловізорів для підрозділів державного кордону. 

Про Голос.UA повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Підрозділи прикордонного відомства отримали 65 спеціальних переносних засобів тепловізійного спостереження, кожен з яких коштує 36,4 тисячі євро. 

Високотехнологічне обладнання, що було розроблене спеціально для українських прикордонників, сприятиме вдосконаленню організації охорони державного кордону України, створенню системи інтегрованого прикордонного менеджменту. 

Зокрема, передані Держприкордонслужбі тепловізори дозволяють розпізнавати автомобіль на відстані 7 кілометрів у світлий час доби та 3 кілометрів – вночі. Що ж стосується людини, то за його допомогою її силует можна побачити на відстані 5 кілометрів, навіть у нічний час. 

Всього у рамках цього проекту Державній прикордонній службі України буде передано 287 таких комплектів. Загальний бюджет проекту — 108 мільйонів гривень.

 

Читайте также по теме