ГолосUA
12:10 20/03/2010

Українські роботодавці забороняють своїм співробітникам користуватися соціальними мережами

Українські роботодавці все частіше забороняють своїм співробітникам користуватися соціальними мережами «Однокласники», «Вконтакте», Facebook, а також меседжер Skype та ICQ.

Кадровики пояснюють це «підвищенням ефективності роботи в компанії». Люди обурені, мовляв, перекури ж ніхто не скасовує, так чому під час перепочинку НЕ перекинутися парою слів з друзями по інтернету?

«Рік тому відключили ці сайти, тому що народ по кілька годин сидів там. Тепер робоча дисципліна значно покращилася. У нас рекомендують користуватися тільки внутрішньою системою повідомлень», — сказала нам заступник директора з персоналу новинний компанії “RedTram” Надія Березова.

Піар-менеджер сайту “job.ukr.net” Сергій Довгич зізнається, що самі кадровики не гидують можливостями цих ресурсів. «У багатьох компаніях після співбесіди інформацію про майбутнє працівника можуть перевірити в інтернеті. Тому що в резюме всі білі і пухнасті, а профіль в соцмережах яскраво характеризує справжній вигляд людини: відверті фото, манера спілкування, захоплення ».

У «Ощадбанку», приміром, всі відволікаючі сайти — «табу». «У кожного працівника є доступ до тих програм, які необхідні йому лише для роботи. Якщо ж він вважає, що якийсь сайт або програма йому будуть корисні, то може написати заявку. Якщо її затвердять, то включать », — зазначила Ярослава Титова, керівник прес-служби банку.

У Мінекономіки доступ до соцмереж заборонений. «Ми обурювалися, коли відключили ці сайти. Адже соцмережі допомагають налагоджувати зв’язки і терміново вирішувати питання. Пару раз доводилося заходити в «Однокласники» з мобілки, щоб вирішити проблему. Упевнений, що зайти в соцмережі корисніше, ніж вийти на перекур », — сказав нам Антон, співробітник відомства. А ось в Міноборони вільно користуються соцмережі.

«Головне — не зловживати. Бували ситуації, коли електронна пошта підводила, а треба було терміново відправити документи, тоді допомагала відсилання файлів в асьці. Правда, у нас є підрозділи, де доступ до інтернету заборонений або суворо обмежений, щоб уникнути витоку інформації або потрапляння вірусів », — роз’яснив начальник відділу Департаменту преси та інформації МО Костянтин Саділов.

За матеріалами: Сегодня

 

Читайте также по теме