ГолосUA
12:37 20/07/2010

Українські сапери навчаються у Росії

Українські саперні підрозділи беруть участь у міжнародних навчання інженерних військ, які проходять у місті Волзькому Волгоградської області Росії.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства оборони РФ.

У навчаннях беруть участь інженерні війська 4 країн СНД — Росії, України, Казахстану і Білорусі. Маневри проходять на базі навчального центру інженерних військ Волзького. Сапери змагатимуться з тактико-спеціальної підготовки. Військові інженери відпрацюють дії підрозділів з розвідки району, побудують переправу через річку, будуть форсувати водойму з допомогою спецтехніки. Розрахункам інженерних машин належить забезпечити проходи у важкодоступній місцевості, розібрати лісові завали. А водолази займуться спилюванням дерев’яної палі під водою і проведенням трубопроводу.

Крім навчальних завдань для учасників навчань передбачена культурна програма, товариські матчі з футболу, волейболу, змагання з гирьового спорту, перетягування канату. />  
Всього в навчаннях беруть участь близько 100 осіб. Це вже дев’ятий збір, який проводиться відповідно до плану двостороннього співробітництва країн-учасниць СНД в галузі інженерного забезпечення Збройних Сил.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме