ГолосUA
13:31 20/11/2008

Українські шахтарі видобули 40 млн. тонн вугілля

40 мільйонів тонн вугілля видобули з початку року українські шахтарі. /> Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Міністерства вугільної промисловості.
Такий показник є на 1,4 мільйона тонн вищим від запланованого і на 3 мільйони 169 тисяч тонн більшим за рівень минулого року. В тому числі у порівнянні з 2007 роком, сьогодні добуто на 2 мільйони 624 тисяч тонн більше енергетичного і на 544 тисячі тонн коксівного вугілля.
Ці цифри свідчать про те, що держава може бути ефективним господарем, якщо галузь очолюють умілі люди, вважають у міністерстві. Адже нині основний приріст вугілля проти торішнього дає саме державний сектор економіки.
На сьогодні завдання видобутку вугілля успішно виконали шістнадцять державних об’єднань із 28-ми. Крім цього, за час, що залишився до завершення року, державні підприємства Мінвуглепрому повинні добути ще не менш, як шість мільйонів тонн вугілля, довівши загальну кількість твердого палива до 46 мільйонів. Цей показник є на чотири мільйони тонн більшим, ніж у 2007 році.

 

Читайте также по теме