ГолосUA
18:34 31/08/2010

Українські спортсмени за літо навчили плавати 3000 дітей

У Києві в „Українському домі” відбулося урочисте закриття літнього Клубу дитячого плавання, створеного за ініціативи Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання Дениса Силантьєва та Яни Клочкової, а також за підтримки громадської організації “Новий Київ” та Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження». />  

Організатори події відзначили, що метою діяльності Клубу є популяризація плавання, пропаганда здорового способу життя, навчання дітей віком від 6 до 12 років техніці плавання та правилам безпечного поводження на воді. Було зазначено, що під час цього безпрецедентного всеукраїнського спортивного проекту, більше 3000 дітей мали змогу безкоштовно відвідувати заняття з плавання на відкритій воді у містах: Житомир, Запоріжжя, Київ, Херсон і Дніпропетровськ.
 

 «На превеликий жаль, поки що ми не можемо продовжити безкоштовні заняття восени, адже не вистачає басейнів, однак ми привернули увагу громадськості до актуальної проблематики дитячого плавання та необхідності відбудови плавальної інфраструктури в цілому», – наголосив Денис Силантьєв, який є президентом Фонду підтримки молодіжного і олімпійського плавання.
 

На урочисте закриття Клубу дитячого плавання були запрошені найбільш старанні учні, що пройшли більше 10 занять, а таких, за даними організаторів проекту, у кожному місті нараховується не менше 200. Юні плавці отримали випускні сертифікати та нагороди Клубу, а також подарунки від Дениса Силантьєва, зокрема, купальні костюми. Їх також отримали найбільш вправні випускники Клубу дитячого плавання у всіх містах, де проходили безкоштовні заняття з плавання.
 

І. Тимошенко
 

Читайте также по теме