ГолосUA
10:09 30/07/2009

Українські спостерігачі, яких депортували з Молдови, очікують від влади офіційної реакції на дії Молдови

Міжнародні спостерігачі вважають необгрунтованою депортацію українських представників з території Молдови.

Про це повідомив голова місії міжнародних спостерігачів ENEMO за достроковими парламентськими виборами в республіці Молдова Сергій Ткаченко, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, для участі у місії було відібрано 140 представників громадських організацій з 12-ти країн світу. При цьому, місії вдалося дотриматися термінів подачі документів, які передбачені молдовським законодавством, однак Центральна виборча комісія Молдови надала статус спостерігачів лише 53-м учасникам. Також у акредитації відмовили керівнику місії Сергію Ткаченку.

Як зауважив сам голова місії, в день виборів (29 липня) п’ятеро громадян України були доставлені до зали суду у місто Сороки, оскільки, на думку молдовської влади, вони в’їхали до республіки нелегально. У той же час, представники місії зазначили, що вони не порушили жодної міжнародної угоди. Крім того, Молдова відмовила у в’їзді на територію республіки 11-тьом грузинським спостерігачам, яких не випускали за територію аеропорту.

За словами Ткаченка, Україна повинна вимагати офіційних пояснень щодо таких дій. Він переконаний, що молдовська сторона намагалася дискредитувати міжнародних спостерігачів, тому місія відмовилася від міжнародного спостереження за проведенням виборів у Республіці Молдова.

К. Каплюк

 

Читайте также по теме