ГолосUA
08:01 20/11/2010

Українські та Російські державні фармацевтичні установи співпрацюватимуть

 

У Москві відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я України та Федеральною службою з нагляду у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку Міністерства охорони здоров’я.

/>  

Свої підписи під документом поставили Голова Держлікінспекції МОЗ, Головний державний інспектор України з контролю якості лікарських засобів Олексій Соловйов і тимчасовий виконувач обов'язків керівника Росздоровнагляду Олена Тельнова, повідомила прес-служба МОЗ.


 

Актуальними напрямами розвитку співробітництва між Держлікінспекцією МОЗ та Росздоровнагляду в галузі контролю якості лікарських засобів є розвиток співпраці у сфері моніторингу і контролю якості та безпеки лікарських засобів і виробів медичного призначення для протидії потрапляння на фармацевтичні ринки країн неякісних, фальсифікованих лікарських засобів і виробів медичного призначення.


 

У Меморандумі визначено конкретні організаційні питання співробітництва двох регуляторних органів для організації ефективної взаємодії України й Росії у сфері контролю якості лікарських засобів. Зокрема, Держлікінспекція МОЗ і Росздоровнагляд будуть постійно здійснювати обмін інформацією з багатьох питань у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Читайте также по теме