ГолосUA
08:30 12/05/2010

Українські та російські експерти розглянуть безпеку судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці

У Москві на засіданні російсько-української експертної групи будуть розглянуті нормативні документи щодо безпеки судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці   />  
Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв’язку.
 
Міністр транспорту та зв’язку України Костянтин Єфименко вважає, що безпека судноплавства в Керченській протоці має виняткове значення для нашої держави.

«Доки триває делімітація українсько-російського кордону в Керченській протоці, взаємодія має бути чіткою і зрозумілою, адже ціна питання – життя і здоров’я наших моряків», – зазначає Костянтин Єфименко.

Щоб не допустити ризиків у майбутньому, фахівці Мінтрансзв’язку й Укрморрічфлоту розробили низку українсько-російських документів, що регламентують цю взаємодію.

«Під час Сьомого засідання підкомісії з питань транспорту Комітету з економічного співробітництва Українсько-Російської Міждержавної комісії експерти провели попередній розгляд проектів Положення про взаємодію Центру управління руху суден морської Адміністрації портів Темрюк і Кавказ та Центру регулювання руху суден ДП «Дельта-лоцман», а також Положення про порядок плавання суден Керченською протокою. Таким чином, питання безпеки судноплавства в Керченській протоці нарешті почало вирішуватися», – наголосив міністр.

Усі проекти документів будуть розглянуті на засіданні російсько-української експертної групи з розробки нормативних документів щодо безпеки судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці, яке відбудеться у Москві. Захід заплановано провести до кінця липня.

Костянтин Єфименко висловив сподівання, що найближчим часом також будуть підготовлені до підписання українсько-російські міжурядові документи щодо порядку плавання суден у Чорному та Азовському морях.

«Держава повинна гарантувати безпеку кожному українському морякові», – наголосив міністр.

 
 

 

Читайте также по теме