ГолосUA
16:36 30/08/2010

Українські та російські волонтери упорядкували некрополь біля підніжжя Говерли

На кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей біля підніжжя Говерли освячено некрополь полеглих у Першій світовій війні.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Згідно з інформацією, над впорядкуванням некрополю протягом тижня працювали волонтери зі Львова, Києва, Сум, Ужгорода, Рівного, Запоріжжя, Тули і Москви.

«Проект, підготовлений Федерацією скаутів «Галицька Русь» зі Львова, — розповів голова правління Кирило Арбатов. – У 2007 році ми впорядкували некрополь на Ужанському перевалі, на межі Львівської та Закарпатської областей (Рахівський район). Тож певний досвід такої роботи вже маємо. Цього разу висловив бажання особисто приєднатися до нас депутат Державної Думи Російської Федерації Анатолій Лісіцин. Його іменний фонд профінансував проведені роботи».

Військові поховання, датовані 1916 роком, за свідченнями старожилів, до Другої світової війни доглядалися. У 1917 році влада встановила кам’яні надгробки. Пізніше могили поросли чагарниками, мохом, їх завалило деревами.

Впорядковані 41 іменний надгробок та 3 братські могили під прапорами Австрії, Німеччини, Угорщини, України та Росії освятили Архієпископ Львівський і Галицький Августин та декан Римо-Католицької церкви отець Казимир Галімурка.

А. Романюк />  

Читайте также по теме