ГолосUA
17:33 18/05/2010

Українські телеглядачі отримали можливість подивитися фільм «Катинь» лише після трагедії під Смоленськом

Українські телеглядачі отримали можливість подивитися фільм відомого польського режисера Анджея Вайди «Катинь» лише після трагедії, яка сталася 10 квітня під Смоленськом.

Така думка пролунала від директора Польського інституту в Києві Єжи Онуха на прес-конференції з нагоди показу фільму «Катинь» на Першому Національному каналі.

За його словами, фільм Анджея Вайди, прем’єра якого відбулася 2 роки тому, був показаний в Україні в мережі "Кінопалац" протягом дуже короткого періоду. І через те, що права на телевізійний показ належать російській компанії, яка висувала дуже жорсткі вимоги, українські телевізійні канали не мали змоги демонструвати його.

«Треба було статися Катинській трагедії, щоб Російська Федерація зрозуміла, що цей фільм можна і треба показувати. І тоді все пішло відносно просто. Почалися перемовини. Нам вдалося знайти спільну мову і ця компанія погодилася продати права на показ фільму на Першому Національному на таких умовах, які ми можемо собі дозволити», — повідомив Є.Онух.

Як вже повідомлялося, 24 травня о 15.30 “Перший національний телеканал” буде демонструвати фільм Анджея Вайди “Катинь”.

М.Мамаєва />  

Читайте также по теме