ГолосUA
13:33 12/12/2010

Українські топ-менеджери молодші за своїх західних колег на 20 років

 

Більшість українських роботодавців хочуть бачити на управлінських позиціях кадри не старше 30 років. Причина таких вікових преференцій для менеджерів — в молодості самого українського бізнесу, якому від сили 20 років.

Про це пише видання “Инвест-газета”.

За спостереженнями самих українських топ-менеджерів, середній вік їхніх колег, з якими їм доводиться співпрацювати, — 30-40 років. Таким чином український менеджмент в середньому на 5-10 років молодше своїх західних колег. “В Україні важко здивувати когось молодим комерційним чи маркетинговим директором. Це в СРСР працював принцип “старійшин”, коли деякі члени Політбюро працювали під крапельницями і розсипалися на пісок”, — сказала генеральний директор міжнародного кадрового порталу hh.ua. Марина Маковій.

Причина молодості менеджерського складу вітчизняних компаній проста — українському бізнесу від сили років 20, і майбутня навчена досвідом вітчизняна бізнес-еліта тільки формується. Топ-менеджери, яким на Заході зараз 55, в Україні — в процесі свого дорослішання. “Мій колега, який очолює практику банківсько-фінансових послуг в Hudson, Франція, старший від мене приблизно на 20 років, і це не дивно, тому що вік кандидатів з фінансової сфери в Україні та Франції відрізняється приблизно на стільки ж”, — розповіла лідер практики “Банківські та фінансові послуги” компанії Hudson в Українуі 34-річна Тетяна Фурцева.

А ось вік членів наглядових рад в Україні та Америці майже не відрізняється — близько 55-60 років. “Як правило, це навчені досвідом люди, які раніше працювали в бізнесі. А тепер вони дають поради та курують роботу нового покоління топ-менеджерів”, — розповів генеральний директор ІК BG Capital Нік Піацца, американець за походженням. Якщо ж говорити про вік менеджерів середньої ланки, то в Україні — це, як правило, люди від 25 років, тоді як, за словами Н. Піацца, в Америці в мідл-менеджменті працюють ті, кому за 35 років.

 

 

Читайте также по теме