ГолосUA
10:39 24/06/2009

Українські товаровиробники просять державу не втручатися у їхню роботу

Прийняті Верховною Радою закони про збільшення різних акцизів нищать українських товаровиробників.

Про це під час круглого столу повідомив голова ради ЗАТ «Оболонь» Сергій Блощаневич, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, держава, приймаючи рішення і закони, спрямовані на підтримку внутрішнього сектору економіки, лише нищить з їх допомогою вітчизняний ринок. «З 1 липня буде введений новий акциз на алкоголь і пиво. Намагаються відмінити 13% надбавку до мита на ввіз автомобілів — компанії в шоці. Бізнес-план робиться раз на рік, його не можна міняти кожного місяця тільки тому, що комусь заманилося щось змінити», — зазначив С. Блощаневич.

«Коли я зустрічаюся з депутатами, я їм кажу: що ж ви робите? А вони мене не чують… М’яко кажу: це не логічні закони», — підкреслив Блощаневич. Він зауважив, що під час економічної кризи, коли у світі всі акцизні ставки знижують, аби стимулювати виробництво, в Україні вони підвищуються.

«Реальний сектор економіки через ці закони, які приймаються, буде добитий. Ми (товаровиробники — ред.) не вимагаємо нам допомогти. Ми просто просимо не втручатися у нашу роботу в межах тих законів, які є», — зауважив він.

Президент українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса також звернувся до уряду і ВР з проханням не гнобити вітчизняний ринок. «Ми правою рукою пишемо, а лівою викреслюємо: говоримо, що підтримуємо вітчизняного виробника, і в той же час завозимо невідомо звідки 550 тис. тонн м’яса невідомо якого походження. До кінця року в Україні не буде жодної свині», — зазначив він.

А. Йовик

 

Читайте также по теме