ГолосUA
08:44 13/07/2009

Українські церкви вимагають від уряду безкоштовну землю

Всеукраїнська Рада Церков та релійних організацій звернулася до уряду з проханням вирішити важливі та невідкладні для них питання.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

У зачитаному церковнослужителями документі найголовнішими вимогами до уряду були питання реформування закону про свободу совісті та захист суспільної моралі, прохання про накладення мораторію на приватизацію майна, що може бути повернуте церквам, питання щодо повернення церквам культурно-важливих об’єктів, позбавлення оподаткування богословської та релігійної літератури, що ввозиться в Україну з-за кордону.

Також представники церков та релігійних організацій прохають надання церквам землю на безкоштовній основі та встановити тарифи на комунальні послуги на рівні цін для населення.

Крім того, церковнослужителі наполягають, аби Кабінет міністрів надав дозвіл реєстрації учбовим церковним закладам з подальшою можливістю видання випускникам дипломів державного зразка.

Представники церкви наголосили, що ці питання є спільними для всіх конфесій та релігійних організацій Україні і були прийняті на спільній нараді Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організації.  

А. Береза

 

Читайте также по теме