ГолосUA
08:47 19/07/2010

Українські туристи вже заявили про борг «Karya Tour» у майже півтора мільйони гривень

Станом на 16 липня 2010 року в Асоціацію лідерів турбізнесу України надійшло понад 40 заявок від турагентів, які постраждали від банкрутства «Karya Tour». Загальна сума боргу туристам перевищує 1,4 мільйонів гривень. Заявки продовжують надходити.

У самій «Karya Tour» заявляють, що за період з 27 квітня по 8 липня перерахувала своєму турецькому партнеру — компанії «Sunspot Seyahat LTD». STI 2, 2 млн. доларів.

Між туроператором і його турецьким партнером укладений агентський договір, згідно з яким «Karya Tour» перераховує агенту кошти як попередню оплату за розміщення українських туристів. Обсяг коштів, які компанія перерахувала партнеру в цьому сезоні, становить 2, 2 млн. доларів Співпраця з турецькою фірмою «Sunspot Seyahat LTD» відбувалося протягом тривалого часу. При цьому жодних спірних питань ніколи не виникало. Проте, протягом останніх кількох днів туристи з невідомих причин не були заселені в готелі. У той же час, гроші за цих туристів були перераховані партнеру в повному обсязі — заявили у «Karya Tour».

Банкрутство турецького партнера компанії дуже сильно вдарило по ній. «Після банкрутства нашого партнера можливостей вижити у компанії практично не залишилося. Зараз наше основне завдання — повернути гроші туристам, які купували наші путівки на липень та серпень», — повідомив джерело в компанії. Прес-секретар Державної служби туризму і курортів Леонід Медяний також заявив, що служба робить все для того, щоб компанія повернула гроші людям, які купили путівки і тепер не зможуть скористатися ними. У відомстві стверджують, що компанія поки що продовжує працювати, і її ліцензія не анульована.

«Для позбавлення туроператора ліцензії потрібні дуже вагомі підстави, зокрема, рішення суду. А позов до компанії на даний момент поки ніхто не пред’являв. Крім того, якщо компанію позбавлять ліцензії, у нас не буде важелів впливу на неї », — сказав Л. Медяний.

Нагадаємо, що 5 липня 2010 Господарський суд Києва визнав банкрутом ТОВ «Карія Тур» (Київ) і відкрив ліквідаційну процедуру. Після чого, 8 липня в провінції Анталія (Туреччина) українських туристів, що купили путівки компанії «Карія Тур», почали виселяти з готелів у зв’язку з тим, що туроператор не забезпечив оплату за заброньовані для громадян номери.

У свою чергу туроператор «Karya Tour» заявив про фінансові проблеми приймаючої сторони — турецької компанії «Sunspot Seyhat Ltd Sti», яка не може виконати взяті на себе зобов’язання з прийому та розміщення туристів у Туреччині. За станом на 13 липня в Туреччині залишалися 738 українських туристів, які виїхали на відпочинок за путівками туроператора «Karya Tour». /> Станом на 16 липня 2010 року в Асоціацію лідерів турбізнесу України надійшло понад 40 заявок від турагентів, які постраждали від банкрутства «Karya Tour».

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме