ГолосUA
11:14 29/09/2009

Українські в’язниці порушують Конституцію

Керівництво українських в’язниць порушує Конституцію держави.

Про це повідомив співголова Харківської правозахисної організації Євген Захаров в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

За його словами, засуджені, працюючи у місцях позбавлення волі, повинні отримувати заробітну плату, з якої вираховуються відрахування в Пенсійний фонд. Проте на практиці, як наголосив експерт, все навпаки.

Засуджені, працюючи на в’язницю, часто не лише не отримують зарплат — з них не йде відрахування у Пенсійний фонд, хоча департамент виконання покарань має це робити», — сказав він.  

«Є стандартна ситуація, коли працює бригада з 50 чоловік, а оформлюють документи на чотирьох. Решта, фактично, працює, проте нічого з того не має. Їм не нараховують зарплату і внески до Пенсійного фонду», — зазначив Є. Захаров.

Крім того, у в’язницях, на його думку, порушуються права в’язнів.

«Засуджені не мають змоги оскаржити дії адміністрації, адже все листування перечитується та фільтрується», — сказав він.  

Також, за його словами, на конвертах ставиться позначка «з в’язниці», що, на думку правозахисника, також є порушенням прав людини.

«Це розголошення його місця перебування. Це не є нормальним», — переконаний він.

Крім того, проти в’язнів часто застосовуються фізичні покарання.

«Часто в’язнів масово б’ють. А ті,оскільки нічого не можуть зробити, щоб привернути громадськість, влаштовують навіть самогубства», — констатував Є. Захаров.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме